Cu prilejul Zilei Departamentului 2 Oradea, pompierii militari de aici îşi vor deschide sâmbătă porţile şi îi invită pe toţi curioşii "la ei acasă", după mai bine de un an în care nu au putut ţine activităţi pentru public. 

"Cu ocazia sărbătoririi a 27 de ani de la înfiinţare, sâmbătă, 15 mai a.c., în intervalul orar 11.00-15.00, Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea va organiza la sediul subunităţii (situat pe strada Aluminei nr. 57, Oradea) "Ziua Porţilor Deschise", activitate în cadrul căreia vizitatorii vor asista la desfăşurarea unor exerciţii demonstrative, la prezentarea tehnicii şi mijloacelor de intervenţie specifice, precum şi la sesiuni de informare preventivă", a declarat maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

De asemenea, cei interesaţi vor putea vizita Muzeul Pompierilor Bihoreni, amenajat în incinta acestei subunităţi şi care găzduieşte exponate relevante pentru tradiţiile de luptă ale pompierilor militari din judeţ (costume de protecţie, inclusiv din azbest, uniforme, căşti de protecţie, ţevi de refulare, stingătoare, toporaşe şi alte accesorii p.s.i. etc.).

Înfiinţat pe 15 mai 1994, Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea acţionează 24 de ore din 24 pentru protejarea vieţii şi bunurilor celor aproximativ 100.000 de cetăţeni din raionul de intervenţie format din 16 localităţi şi partea de nord a municipiului reşedinţă de judeţ, incluzând şi zona Parcului Industrial de pe Şoseaua Borşului.

În anul 2020, echipajele de pompieri din cadrul Detaşamentului 2 Oradea au desfăşurat 4.080 de misiuni.