Pugilistul orădean Rareş Gabriel Macaru şi-a făcut un frumos cadou vineri, când pe lângă onomastică şi-a aniversat şi majoratul, şi l-a învins în semifinalele Campionatului Naţional de box pentru tineret, care se desfăşoară la sala de sport a Universităţii din Oradea, pe bucureşteanul Andrei Arădoaie şi s-a calificat în finala categoriei 81 kg.

Meciul cu bucureşteanul, care a urcat recent la 81 de kg, a fost destul de dificil, dar Rareş a dat dovadă de combativitate şi a fost superior partenerului de întrecere, adjudecându-şi cel puţin medalia de argint.

De altfel, de ziua lui, Rareş Macaru a fost premiat de directorul tehnic al loturilor naţionale, Relu Auraş, cu un trofeu.

Tot în gala a doua a zilei de vineri de la Naţionalele de box tineret de la Oradea, Şerban Şchiop, de la CS Gym Mar Strong s-a calificat în finală, după ce la 91 kg, l-a învins la puncte, decizie 3-0, pe sătmăreanul Ionuţ Alex Fuslea.

Pentru medalia de aur şi titlul naţional, Rareş Macaru se va bate sâmbătă cu ploieşteanul Roberto Stângă, eternul său rival, în timp ce în finala de la 91 kg Şerban, Şchiop va boxa cu Dragoş Ghionea (CSM Brăila).

Gala finală, care va reuni cele 10 meciuri ce vor stabili campionii naţionali de tineret, va debuta sâmbătă de la ora 13:30. Intrarea spectatorilor este liberă.