Un român de 29 ani şi-a sărbătorit ziua de naştere, miercuri, dând o spargere tocmai în vila pe care actorul american George Clooney o deţine pe malul Lacului Como, în regiunea Lombardia din nordul Italiei.

În stare de ebrietate fiind, bărbatul a sărit gardul şi a pătruns în curtea Vilei Oleandra, a luat o sticlă de băuturi alcoolice din bucătăria de vară a proprietăţii, după care a încercat să pătrundă în vilă, forţând uşa de la intrare. A fost observat de o angajată a proprietăţii, care a alertat carabinierii, astfel că hoţul a fost reţinut în scurt timp.

Conform ziarului La Repubblica, românul are 29 de ani, nu are vreun domiciliu în Italia însă deţine cazier.

Potrivit Corriere della Sera, bărbatul era în stare avansată de ebrietate. "Este ziua mea, m-am gândit să intru aici. Căutam bani, eram pregătit să incendiez casa", a declarat suspectul.

George Clooney nu este în Italia în această perioadă, dar în vilă locuieşte personalul de întreţinere care îl aşteaptă să vină în următoarea perioadă împreună cu logodnica sa, Amal Alamuddin.

George Clooney a cerut-o în căsătorie în aprilie pe Amal Alamuddin, o avocată londoneză specializată în drepturile omului originară din Liban, iar căsătoria este programată în septembrie.