Cu ocazia celei de-a XXI-a ediţii a Zilei Mondiale a Bolnavului, care se sărbătoreşte pe 11 februarie, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea le oferă tuturor celor interesaţi posibilitatea de a-şi măsura glicemia şi tensiunea arterială gratuit.

Orădenii vor fi primiţi de personalul Centrului de Îngrijire la Domiciliu, luni, 11 februarie, între orele 8 şi 12 la sediul din strada Mihai Pavel nr. 2.

Centrul de Îngrijire la Domiciliu asigură asistenţă medicală profesională persoanelor defavorizate conform unui plan de îngrijire adaptat fiecărui pacient. De asemenea, oferă informaţii şi asistenţă familiei pentru a asigura cele mai bune îngrijiri. Pe lângă serviciile medicale, centrul acordă beneficiarilor şi cărucioare, cârje, bastoane şi cadre de mers.

Potrivit comunicatului de presă al Caritas Eparhial, criteriile de selecţie pentru beneficiarii CID sunt: venitul pe membru de familie nu depăşeşte 350 lei; persoane fără aparţinători; persoane imobilizate la pat sau greu deplasabile; persoane care nu îşi pot satisface nevoile fundamentale/de bază; persoane cu diagnostic şi recomandare de îngrijire la domiciliu din partea unui specialist; persoane cu domiciliu în Municipiul Oradea; persoane cu certificat de handicap fără însoţitor.