Preşedintele Traian Băsescu a ales să sărbătorească Ziua Naţională la Bucureşti, iar premierul Emil Boc la Alba Iulia. Amândurora, însă, românii le-au dat de înţeles că nu-i vor prin mulţime, fiecare din cei doi fiind huiduit.

Premierul Emil Boc a fost huiduit, în momentul în care a depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Viteazul din Alba Iulia. Persoanele din mulţime care l-au huiduit au strigat şi "Hoţii".

În paralel, câteva zeci de membri ai PDL au încercat să acopere huiduielile, strigând "România, România", iar unii dintre aceştia s-au îndreptat spre cei care huiduiau, spunându-le să înceteze.

"Terminaţi, măi, nesimţiţilor", a strigat unul dintre bărbaţii aflaţi în zona în care erau grupaţi simpatizanţii PDL.

Aproximativ două mii de persoane au participat, joi dimineaţa, la ceremoniile organizate la Alba Iulia pentru a marca Ziua Naţională a României, iar la debutul manifestărilor un grup de tineri au scandat lozinci şi au afişat un banner cu mesajul "Basarabia e România".

Nici preşedintele Traian Băsescu n-a scăpat de huiduieli. Preşedintele a făcut o baie de mulţime, joi, la Arcul de Triumf, după încheierea paradei militare de Ziua Naţională, la care a asistat. Unii dintre oameni i-au adresat reproşuri, iar unii l-au huiduit.