Ca în fiecare an, ziua de 13 septembrie este dedicată tuturor pompierilor din România. Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a organziat diferite activităţi menite să omagieze curajul celor care au înfruntat armata otomană venită să înăbuşe Revoluţia de la 1848.

Ziua Pompierilor a debutat cu o festivitate de depunere de coroane la Grupul Statuar al Pompierilor Bihoreni, în memoria eroilor din Dealu Spirii şi a tuturor pompierilor căzuţi la datorie de-a lungul anilor. Apoi, în cadrul unei şedinţe festive, au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, doi ofiţeri şi cinci subofiţeri care au obţinut rezultate excepţionale în îndeplinirea atribuţiilor specifice. "În acelaşi cadru festiv, 14 cadre militare au fost recompensate cu diplome acordate pentru contribuţia deosebită adusă în îndeplinirea misiunilor inspectoratului şi 154 de cadre au fost citate pe Ordinul de Zi pe Unitate, în semn de apreciere pentru rezultatele obţinute pe parcursul acestui an", a precizat lt. Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Militarii din unitatea centrală şi subunităţile bihorene au primit apoi în vizită bihorenii dornici să vadă tehnica folosită în intervenţii. La sediul ISU Crişana, sute de copii şi adulţi au urmărit curioşi exerciţiile demonstrative de salvare de la înălţime a unei persoane rănite, de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat şi de stingere a incendiilor. De asemenea, li s-au prezentat autospecialele de intervenţie, echipamentele şi accesoriile din dotarea pompierilor militari, iar fiecare vizitator a primit şi o lecţie despre cum poate preveni producerea unei situaţii de urgenţă.

Evident, cei mai încântaţi au fost micuţii care au putut urca în maşinile roşii ale pompierilor, imaginându-şi că, atunci când se vor face mari, vor fi şi ei salvatori.