Pentru că se apropie Ziua Universală a Copilului, Compania de Apă Oradea a adunat peste 350  de cutii cu jucării, rechizite şi cărţi pe care le vor dona copiilor nevoiaşi din municipiu.

„Noi am pornit de la ideea că, dacă apa reprezintă viaţa, copiii reprezintă viitorul, şi tocmai de aceea trebuie sprijiniţi. Deocamdată am strâns jucării, rechizite şi cărţi pentru 350 de pachete, dar acţiunea va dura până vineri, aşa că s-ar putea ca în final să fie mai multe pachete", a spus într-o conferinţă de presă, la Primăria Oradea, Kuntz Aniko.

Cei 350 de copii care vor beneficia de aceste cadouri au fost selectaţi de ASCO. „Copiii au între 2 şi 12 ani şi fac parte din familii monoparentale, cu venituri foarte mici sau din familii care trăiesc doar din indemnizaţia copiilor", a completat directorul ASCO, Koncsek Zita.

Viceprimarul Biro Rozalia a spus că îşi doreşte ca acţiunea „să creeze un ecou în Oradea" astfel încât şi alte instituţii sau firme să se implice pe viitor în ajutorarea copiilor nevoiaşi.

La conferinţă au fost prezenţi şi doi copii, Cristian Drăghici de la Şcoala Oltea Doamna şi Benedek Boglarka de la liceul Szent Laszlo, care au citit preambulul declaraţiei Drepturilor Copilului, în română şi maghiară.

Cadourile vor fi înmânate copiilor duminică, de la ora 10, la sediul Companiei de Apă Oradea.