Mai bine de patru ore au luptat cu flăcările pompierii militari din Beiuş şi voluntarii din Tărcaia, marţi, pentru a stinge un incendiu care a cuprins mai multe terenuri agricole, între cele două localităţi.

La misiune au fost mobilizaţi până şi pompierii militari aflaţi în tura liberă, iar intervenţia a fost îngreunată de suprafaţa mare pe care se întindeau flăcările, de faptul că terenurile erau pe un deal, dar şi de fumul dens, care a redus semnificativ vizibilitatea echipajelor. Flăcările, provocate de agricultori care au vrut să-şi cureţe terenurile de bălăriile uscate, au mistuit o suprafaţă de aproximativ o sută de hectare.

"Forţele de intervenţie au acţionat simultan pentru stingerea focarelor de incendiu şi protecţia unor construcţii aflate pe terenurile afectate de flăcări, reuşind să salveze 13 cabane şi case de vacanţă", a declarat, miercuri, căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

De altfel, marţi, în Bihor au fost semnalate 13 incendii generate, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, nouă dintre acestea fiind stinse de Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Măgeşti, Roşia, Popeşti, Derna, Sâmbăta, Lazuri de Beiuş, Drăgăneşti, Abram şi Oşorhei. Alte patru incendii de acest gen au avut loc în Sălard, Tinăud şi pe strada Paleului din Oradea.