Nicio firmă nu vrea să transforme Dealul Ciuperca într-o grădină publică. Sau, cel puţin, nu pe câţi bani pune la bătaie Primăria Oradea. Municipalitatea a anunţat, miercuri, că urmează să reia procedura de achiziţie în cazul acestui proiect după ce, pe 6 august, la cererea de oferte, nu s-a prezentat niciun doritor.

Proiectul "Dezvoltarea unor habitate naturale din specii de arbori protejaţi şi floră spontană pe Dealul Ciuperca din Municipiul Oradea" este realizat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România - Ungaria şi presupune reamenajarea completă a Dealului Kalvaria, care va fi acoperit de spaţii verzi, arbori, arbuşti şi plante, şi va avea mai multe puncte de belvedere şi de odihnă.

Proiectul final de revitalizare a Dealului Ciuperca este mult diferit faţă de variantele prezentate iniţial, din acesta lipsind, de pildă, podgoria cu mai multe soiuri de viţă-de-vie, cascada în trepte, precum şi lacul cu nuferi.

Valoarea maximă estimată a proiectului final este de 8.026.092 lei fără TVA. Lucrările trebuie finalizate până în decembrie 2015.

Citeşte pe aceeaşi temă: Greu la deal! Proiectul grădinii publice de pe Dealul Ciuperca s-a schimbat fundamental faţă de cel iniţial