După ce în luna ianuarie a eliminat ghişeele din sediile Caselor Judeţene de Pensii, de luna aceasta, printr-un ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Pensii, orădeanul Laurenţiu Ţenţ, structurile judeţene ale acestei instituţii renunţă la o procedură birocratică pe cât de inutilă, pe tot atât de redundantă.

Concret, potrivit unei informări publice transmise miercuri de directorul Casei Judeţene de Pensii Bihor, Andaluzia Coraş, începând din data de 5 februarie în întregul sistem se aplică Ordinul 347/05.02.2020 al preşedintelui CNP prin care a fost simplificată procedura de depunere a solicitărilor pentru acordarea biletelor de tratament, în sensul că este suficient ca solicitanţii să depună doar formularul de cerere, fără a li se mai pretinde copia cărţii de identitate şi a talonului de pensie, emis, evident, chiar de CJP.

Practic, pe lângă formularul de cerere, solicitanţii de bilete de tratament vor trebui să mai depună doar biletul de trimitere-formular cu regim special (în original şi în copie) eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care recomandă urmarea unor tratamente în staţiunile care au contracte cu Casa Naţională de Pensii.

Precizarea conducerii CJP Bihor este făcută în contextul în care instituţiei i-au fost repartizate primele 94 bilete de tratament, pentru prima serie de beneficiari din acest an. Biletele sunt pentru staţiunile Băile 1 Mai, Buziaş, Covasna, Moneasa şi Geoagiu-Băi, putând fi solicitate şi eliberate începând cu data de 17 februarie, zilnic, de luni până joi între orele 8.00 – 16.00, iar vineri între orele 8.00 – 13.00.

Biletele se distribuie după regula "primul venit, primul servit". Ele sunt eliberate doar titularului în persoană sau unei alte persoane desemnate de acesta prin procură autentificată la notar din care să rezulte că mandatarul a fost împuternicit în acest scop.