CS Tengo Salonta a revenit în forţă în cadrul Campionatului Naţional de fotbal-tenis. Deţinătoarea titlului naţional (cucerit anul trecut sub culorile echipei CS Blejoi), CS Tengo reprezintă în acest an municipiul Salonta. Mai mult, clubul bihorean a înscris în campionat şi o a doua echipă formată în preponderenţă din juniori din pepiniera proprie.

În etapa inaugurală, desfăşurată weekendul trecut la Ploieşti, salontanii (Georgel Bobiş, Ács Krisztián, Páljános Zoltán, Dorian Olteanu) au cucerit două locuri I (la simplu şi la triplu), ocupând locul secund la dublu, în urma vicecampioanei Victory Cluj.

Tengo II a reuşit performanţa de a juca două semifinale (la simplu şi la triplu), ratând însă podiumul, după ce, în finala mică a pierdut în faţa celor de la CSU Ploieşti. Interesant este faptul că din cauza absenţei a doi jucători (Bagosi István şi Molnár Gyula) echipa a doua a salontanilor a fost, de această dată compusă din familia Sorean, Vasile sr., preşedintele clubului, fiind secondat de fiii săi, Alex şi Vasile jr., ambii campioni mondiali la juniori. A treia echipă bihoreană prezentă la turneu, CS Frontiera Oradea (antrenor Gheorghe Grădinaru) a încheiat pe locul V.

"Nicăieri nu e ca acasă, aşa spune o vorbă veche, iar de acest lucru ne-am convins şi noi în momentul în care a devenit oficial că vom juca din nou sub culorile Tengo Salonta. Chiar dacă va fi mult mai greu decât anul trecut, când am avut asigurate condiţiile necesare performanţei, nu renunţăm şi pornim la drum cu ambiţie. Vom strânge din dinţi şi vom încerca să găsim finanţare pentru a putea participa la cele zece turnee din acest an, deoarece dorim să demonstrăm că suntem cei mai buni atât pe plan intern, cât şi pe cel internaţional. Pentru noi e un motiv în plus de mândrie, că vom realiza acest lucru pentru oraşul nostru natal, Salonta", a declarat Vasile Sorean, conducătorul clubului Tengo.

După primul turneu naţional, Tengo ocupă primul loc în clasament, la egalitate de puncte cu Victory Cluj, în timp ce Tengo II se clasează pe locul IV. Următoarea etapă va avea loc la mijlocul lunii martie, urmând ca în luna aprilie, Salonta să găzduiască al treilea turneu naţional.