Evenimentele interesante nu se lasă aşteptate în Oradea. De la Concertul de Anul Nou al Filarmonicii, prezentat în trei seri diferite, până la spectacole susţinute de Direcţia 5 şi Compact, oferta următoarelor săptămâni este bogată şi diversă.

În plus, în Oradea vor avea loc în următoarea perioadă lansări de albume, precum şi un show de stand-up, cu comedianţi apreciaţi.

Un secol de dor

Şi în acest debut de an, Filarmonica de Stat din Oradea invită melomanii la Concertul de Anul Nou, care va fi prezentat în trei seri consecutive, astfel încât toţi doritorii să-l poată audia. În 2020, dirijorul invitat este olandezul Josef Suilen, iar solistă soprana Silvia Micu. În program sunt incluse, între altele, lucrări de P.I. Ceaikovski, J. Strauss, G. Puccini şi F. Lehár. Concertele vor avea loc pe 9, 10 şi 11 ianuarie, începând cu ora 19, în Sala Filarmonicii.

Tot în prima lună a anului, Oradea va fi vizitată de unul dintre cei mai cunoscuţi rapsozi ai României, Grigore Leşe. Intitulat „Un secol de dor”, spectacolul-eveniment a fost programat de Ziua Limbii Române, pe 15 ianuarie. „Grigore Leșe va interpreta cele mai cunoscute piese ale sale, puse într-un montaj de lumină și culoare, de armonii și cugetări profunde, de vibrație românească autentică. Concertul va fi un regal închinat limbii române, sonorităților tradiționale și trăirilor identitare profunde. Pe scurt, va fi un ceas de aur al vieții artistice orădene. Iar evenimentul se adresează unui public avizat, cultivat, vibrant și iubitor de frumos, cum este publicul din Oradea”, anunţă organizatorii. Concertul va începe la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar biletele s-au pus în vânzare pe blt.ro, la preţurile de 50, respectiv 80 de lei.

Folk şi comedie

Două zile mai târziu, pe 17 ianuarie, de la ora 21, Bavaria Underground (str. Kogălniceanu nr. 3) va găzdui un concert al folkistului Emeric Imre, alături de chitaristul Jimi „El Laco”, biletele fiind disponibile pe iabilet.ro la preţul de 35 lei.

În acelaşi local, pe 23 ianuarie, formaţia Robin and the Backstabbers, care abordează stilul „pop melodramatic”, îşi va lansa la Oradea cel de-al treilea album, intitulat Bacovia Overdrive III – Vladivostok. Biletele se găsesc tot pe iabilet.ro, la preţuri de 45 şi 50 de lei. În limita locurilor, ar putea fi găsite şi în seara evenimentului, la intrare.

Cu o seară înainte, la Filarmonica de Stat vor veni patru comedianţi apreciaţi cu show-ul de stand-up „Ceva mărunt”. Protagoniştii sunt Sergiu Floroaia, Sorin Pârcălab - născut şi crescut în Marghita -, Cristi Popesco şi Toma Alexandru. Spectacolul va avea loc pe 22 ianuarie, de la ora 20, iar biletele s-au pus în vânzare pe site-ul menţionat mai sus la preţurile de 39, 49 şi 59 lei, în funcţie de locul în sală.

Pentru îndrăgostiţi

Evenimentele interesante nu se opresc aici. Impresarii promovează deja şi concerte din luna februarie. Chiar de Valentine’s Day, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor va urca populara trupă Direcţia 5, cu un concert numit „Povestea noastră”, dedicat celor care iubesc.

Cristi Enache, Marian Ionescu, solista Alina Crişan şi ceilalţi membri ai formaţiei vor interpreta, începând cu ora 19.30, piese cum ar fi „O fată ca ea”, „Dacă ai şti” şi „Povestea noastră”. Spectatorii se pot aştepta să asculte şi melodii mai noi, ca de pildă „Fii cum eşti tu”, lansată la finele anului trecut. Biletele se vând pe iabilet.ro cu 100, 120 şi 140 lei, în funcţie de locul în sală.

Tot la Casa de Cultură a Sindicatelor, pe 17 februarie, de la ora 20, va cânta pentru nostalgici, dar şi pentru tinerii care au descoperit-o recent, formaţia Compact. Evenimentul va avea loc în cadrul turneului „Trupa din vis”, iar biletele se vând pe entertix.ro la preţurile de 50, 70 și 90 lei. „Noi cântăm pentru fetele din vis şi pentru prieteni”, transmit membrii trupei, făcând referire la două dintre cele mai cunoscute piese ale lor. Şi, evident, la fel ca toți ceilalţi invitaţi ai începutului de an, cântă și pentru toţi orădenii dispuşi să iasă din case...