Baschetbaliştii de la CSM Oradea au început foarte bine turneul de Cupă a României de la Sibiu, turneu programat în acest week-end. Astfel, în prima etapă, jucătorii orădeni au reuşit să întreacă cel mi dificil adversar. Este vorba despre echipa BC Mureş, echipă pe care au izbutit s-o întreacă la o diferenţă de 11 puncte, cu 77-66.

După un început bun de joc, elevii antrenorului Cristi Achim şi-au adjudecat primul sfert, cu 17-14. În sfertul secund însă, orădenii au avut o cădere în joc, marcând doar 11 puncte, în timp ce mureşenilor le-a ieşit cam totul şi astfel la pauza mare aceştia conduceau cu 31-28.

În sfertul al treilea bihorenii au contat mai mult în atac, au schimbat tactica în defensivă, în timp ce cei de la Tg. Mureş nu au găsit soluţii pentru a stopa atacurile celor de la CSM. Astfel, s-a ajuns că înainte cu 10 de final, orădenii să conducă din nou, de data aceasta, cu 52-47.

În ultimul sfert, deşi Stefanovic a fost descalificat, pentru cinci greşeli personale, Lupusavei s-a remarcat prin aruncări de trei puncte, iar Oradea s-a distanţat pe tabelă, nemaiputând fi ajunsă până la final, când a câştigat la 11 puncte diferenţă.

A fost astfel o victorie meritată pentru CSM, care devine principala favorită la calificare din această grupă.

Principalii marcatori în jocul cu mureşenii au fost: Pesci, cu 22 de puncte, Lupusavei, 11, Maric şi Dillon, cu câte 10 puncte.

În primul joc al turneului de la Sibiu, Energia Rovinari a învins BC "Perla Harghitei" Miercurea Ciuc, cu scorul de 92-78.

Sâmbătă, în etapa a II-a, de la ora 19.45, echipa orădeană se va duela cu BC "Perla Harghitei", pentru ca duminică, ora 12.45, în ultimul joc, să întâlnească Energia Rovinari.