Festivalul Resonnance a început cu dreptul, luni seară, când iubitorii muzicii clasice au umplut sala Teatrului de Stat pentru a-l asculta pe renumitul pianist elveţian Jean Claude Denervaud, care a interpretat Impromptu de F. Schubert, Rapsodia nr. 2 de J. Brahms, Balada nr. 3 de F. Chopin, Variaţiuni serioase de F.M. Bartholdy.

Seara a continuat cu Cvintetul cu pian nr. 2 de A. Dvorak, în acompaniamentul pianistei Lavinia Dragoş şi a Cvartetului Arcadia, format din Ana Torok, Răsvan Dumitru (vioară), Traian Boală (violă) şi Zsolt Torok (violoncel).

Festivalul a continuat marţi, la cantina Caritas Eparhial, cu concert de solidaritate susţinut din nou de pianiştii Lavinia Dragoş şi Jean Claude Denervaud pe note de Bach, Chopin, Brahms, Paul Constantinescu şi Enescu.

Miercuri, la sala festivă a Liceului Greco-Catolic, elevii Fundaţiei Resonnance vor susţine tot un concert de solidaritate, cu invitaţi din diverse asociaţii pentru persoane cu dizabilităţi din Oradea, care nu au acces la astfel de spectacole. Tinerii pianişti vor interpreta lucrări de Mozart, Chopin, Brahms, Webber, Hachaturian, Rachmaninoff, Prokofiev.

Elevii vor încheia Festivalul cu o seară de gală, joi, de la ora 19, la Teatrul Regina Maria. Soare Egizia, Rusu Gerard Laurenţiu, Achim Cristiana, Ionescu Thomas, Poenaru Alice, Ilisz Dominik, Stan Joshua, Kallo Maya au vârste cuprinse între 9 şi 15 ani şi studiază la Colegiul Naţional Dinu Lipatti şi George Enescu din Bucureşti, Liceul de Arte Ion Vidu, din Timişoara, şi Liceul de Arte, Oradea. La fel ca în cazul celorlalte concerte, şi de data aceasta intrarea va fi gratuită.

Festivalul Resonnance este organizat de fundaţia culturală şi umanitară cu acelaşi nume din Elveţia, înfiinţată de pianista Elizabeth Sombart, eleva celebrului compozitor şi dirijor român Sergiu Celibidache. Misiunea fundaţiei este să aducă bucurie prin muzică în cămine de bătrâni sau de oameni nevoiaşi, care nu au acces la astfel de spectacole, dar şi să-i susţină pe tinerii pianişti de excepţie.

Ioana Carţiş