Echipa orădeană de baschet masculin CSM a debutat cu dreptul la turneul amical pe care-l organizează în acest sfârşit de săptămână la Arena "Antonio Alexe".

Vineri seară în prezenţa unui public destul de numeros venit la sală să vadă noile achiziţii, dar şi noua formulă de joc a orădenilor, aceştia nu i-au dezamăgit şi au învins în prima etapă a Memorialului Tony Alexe, echipa U Mobitelco Cluj, cu scorul de 80-72, deşi la pauza mare erau conduşi cu trei puncte, cu 31-28.

De fapt, în prima jumătate clujenii au fost cei care s-au aflat la conducere pe tabelă, încheind primul sfert în avantaj, cu 15-11, iar la pauza mare cu cele trei puncte, după ce au cedat sfertul II cu 16-17.

În jumătatea a doua,ostilităţile au fost însă total de partea gazdelor, care au câştigat sfertul III cu 31-21, iar pe cel de-al patrulea, cu 21-20.

Principalul marcator de la CSM a fost în acest joc Milos Pesic, cu 20 de puncte, urmat de Nemanja Maric şi Sasha Topchov, cu câte 15 puncte fiecare. S-au mai remarcat ausralianul Daniel Dillon, cu 11 puncte, şi Silviu Lupusavei, autor a 9 puncte.

Pentru Daniel Dillon a fost primul meci la echipa orădeană, antrenorul având cuvinte de aprecieri la debutul său pentru CSM.

În primul joc al Memorialului Tony Alexe s-au întâlnit echipele maghiare între ele, Albacomp Szekesfehervar cu Atomeromu Paks, formaţii situate pe locurile II şi V în prima ligă din ţara vecină la finele sezonului recent încheiat.

În cele din urmă în această confruntare s-au impus cei de la Paks, cu scorul de 67-58, Janos Eilingsfeld fiind cel mai bun marcator, de la echipa învingătoare, cu 17 puncte.

Turneul continuă sâmbătă, de la ora 17, cu jocul "U" Mobitelco - Albacomp, iar de la ora 19, formaţiile învingătoare de vineri, CSM Oradea şi Atomeromu se vor întâlni în meci direct.
Duminică, în ultima etapă, de la ora 11.30, "U" Mobitelco se va duela cu Atomeromu, ia de la ora 13:30, CSM Oradea va primi replica celor de la Albacomp Szekesfehervar.