Arena "Antonio Alexe" din Oradea găzduieşte timp de trei zile Trofeul Carpaţi la handbal masculin la care iau parte reprezentativele României, Tunisiei, Belarus şi Macedonia.

Prima partidă disputată joi a adus faţă în faţă echipele Tunisiei şi Belarus, două formaţii care şi-au jucat şansele până la ultimul fluier al brigăzii de arbitri. Belarus a avut un start mai bun, a condus cu 8-3, dar în partea a doua a primei reprize tunisienii au reuşit să reducă din handicap, tabela consemnând la jumătatea partidei scorul de 14-15.

În repriza secundă s-a mers din egalitate în egalitate şi doar spre final tunisienii au reuşit să se distanţeze la două goluri, 29-27, suficient pentru a câştiga prima confruntare. Belaruşii au încercat egalarea, dar au reuşit să înscrie doar o singură dată. Scorul final, 29-28, face ca partida dintre România şi Tunisia să fie cea care va desemna câştigătoarea torofeului pus în joc.

Prima repriză, decisivă

Tot joi seară, în meciul vedetă s-au întâlnit reprezentativele României şi Macedoniei, două echipe reprezentând şcoli de handbal cu o bogată tradiţie în acest sport.

Diferenţa clară de valoare dintre cele două formaţii a fost materializată pe tabela de marcaj încă din debut, când România s-a distanţat luând un avans de cinci goluri, 15-10, suficient pentru a termina prima repriză în avantaj, scor 19-14.

Au fost cele mai bune momente de joc ale handbaliştilor români, care în partea secundă s-au mulţumit să menţină diferenţa de scor în jurul a cinci goluri. Chiar dacă macedonienii au avut o revenire spre final, ei nu au reuşit decât să mai reducă din handicap, dar fără a pune în pericol victoria românilor.

Spectacolul a fost la el acasă, fazele la cele două porţi fiind aplaudate de publicul orădean venit să vadă la lucru prima echipă a României. Orădenii din galerie au fost însă prea puţini faţă de partidele precedente, în care Naţionala României a avut în publicul orădean al optulea jucător...


Pentru România au marcat: Ghionea 8 goluri, Toma 4, Georgescu 4, A. Stamate 4, Florea 3, I. Stamate 2, Fenici 2, Sabou 2, Savenco 1, Mureşan 1.


Program Trofeul Carpaţi

Vineri, 22 octombrie:

ora 16.00 Festivitate de retragere a foştilor componenţi ai naţionalei, cu peste 100 de meciuri la reprezentativă (partea I)

ora 17.00 România - Belarus

ora 19.00 Macedonia - Tunisia;

Sâmbătă, 23 octombrie:

ora 10.00 Belarus - Macedonia,

ora 11.30 festivitate de retragere a foştilor componenţi ai naţionalei cu peste 100 de meciuri la reprezentativă (partea a II-a)

ora 12.30 România - Tunisia.