Deși se considerau cu șansa a doua în disputa de duminică seara, de la București, cu Steaua CSM Eximbank, baschetbaliștii de la CSM U Oradea au reușit un joc foarte bun și implicit o victorie importantă pe terenul celei care se anunțase ca principala favorită la titlu în noul sezon.

Meciul, care s-a desfășurat în Sala Mihai Viteazul din Capitală și a contat pentru runda inaugurală a noului sezon al Ligii Naționale, a început interesant, cu primele puncte marcate de orădeni, prin Țîbîrnă, numai că gazdele au revenit și au trecut la conducere, având 9-2 pe tabelă. Totuși, elevii antrenorului Cristian Achim au ripostat, au egalat la 11, iar apoi au trecut în avantaj pe tabelă, încheind primul sfert cu scorul de 19-16 pentru ei.

Sfertul II a debutat de-o manieră echilibrată, însă treptat bihorenii și-au mărit avantajul, ajungând să conducă cu 32-23, iar în final, în pauza mare au intrat cu 41-32.

După pauza mare, în sfertul al treilea, s-a consemnat cel mai echilibrat duel, bucureștenii marcând 19 puncte, iar orădenii, 17. În acest fel, secvența decisivă a pornit de la scorul de 58-51 pentru CSM U.

În ultimele zece minute, Steaua a alergat după egalare, fapt reușit în minutul 36, la scorul de  66-66. Bucureștenii chiar au preluat conducerea apoi, numai că finalul de meci a fost al orădenilor, jucătorii de la CSM U marcând patru puncte importante prin William Franklin. Astfel, rezultatul final a fost 72-68 pentru jucătorii pregătiți de antrenorul Cristian Achim, fapt ce reprezintă o victorie importantă la început de sezon, dar și o revanșă în fața Stelei, după înfrângerile din sezonul precedent.

Principalul marcator al jocului a fost Wilburn Amis IV de la Steaua, autor a 14 puncte, în timp ce de la CSM U Oradea Andrei Mandache și Nemanja Barac și-au trecut în cont câte 12 puncte.


Steaua CSM Eximbank – CSM U Oradea 68-72 (16 – 19, 16 – 22, 19 – 17, 17 – 14)

Sala: Mihai Viteazul din București
Spectatori: 500
Comisar FRB: Romi Stănciulescu
Marcatori Steaua CSM Eximbank: Wilburn Amis IV 14 puncte, Gerald Raymond Lee 11, Marko Marinovic 11, Titus Nicoară 10, Mihail Octavian Paul 8, Aleksandar Rasic 6, Denis Ikovlev 5 și Christopher Cooper Williams 3 puncte.
Marcatori CSM U Oradea: Andrei Mandache 12 puncte, Nemanja Barac 12, Uros Lucic 10, Wiliam Edward Franklin 9, Radovan Markovic 7, Salih Nuhanovic 7, Daniel Popescu 6, Bogdan Țîbîrnă 5 și Sean Antwan Barnette 4 puncte.


Rezultatele primei etape din noua ediție a Ligii Naționale la baschet masculin

Vineri:

BC Timișoara - CSU Atlassib Sibiu 53-61

Sâmbătă:

BCM U Pitești - SCM U Craiova 58-64

Energia Tg. Jiu - Phoenix Galați 72-62

U-Banca Transilvania Cluj - Dinamo București 78-79

Duminică:

BC Mureș Tg. Mureș - Gaz Metan Mediaș 96-63

Steaua CSM Eximbank - CSM CSU Oradea 68-72