Începând de vineri, terenurile de tenis ale Bazei Sportive Voinţa Oradea vor găzdui, timp de aproximativ o săptămână, întrecerile tradiţionalului turneu naţional dotat cu Trofeul Gavella. Competiţia, ajunsă la ediţia a XVII-a, reprezintă unul dintre cele mai vechi turnee de tenis din România după anul 1989.

Organizat de Clubul Sportiv Voinţa, în colaborare cu Primăria Municipiului Oradea, dar având-o ca partener oficial pe firma Gavella, sponsorul oficial, turneul se adresează în acest an categoriilor de vârstă de 10, 12 şi 14 ani, precum şi seniorilor, la simplu, iar la categoriile de 14 ani şi seniori şi la dublu, atât la feminin, cât şi la masculin.

Fiind cotat cu categoria I în calendarul Federaţiei Române de Tenis, turneul are un fond de premiere de 10.000 lei, iar sportivii care vor fi clasaţi pe primele trei locuri la fiecare categorie, pe lângă diplome, medalii, cupe şi premii în obiecte sportive, vor primii şi 500, 300, respectiv 200 de puncte în clasamentul naţional.

Conform directorului clubului Voinţa, Mircea Drăgoi, sunt aşteptaţi la concurs peste 50 de sportivi, din Bihor urmând a participa reprezentanţi ai cluburilor orădene Voinţa, Sănătatea şi Speranţa, dar şi de la cele din Beiuş şi Ştei. Directorul turneului este Ioan Temian, iar arbitru principal, clujeanul Ioan Mărginean.

Ca de obicei, şi la acest turneu, cel mai bun sportiv bihorean al turneului va fi recompensat cu un telefon mobil de ultimă generaţie, oferit de sponsorul Daniel Marian.