În acest sfârşit de săptămână debutează o nouă ediţie a campionatului Ligii a IV-a Bihor la fotbal. Întrecerea, organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor, reuneşte la start 16 echipe şi se va desfăşura în sistem tradiţional, doar cu sezon regulat, tur-retur.

Prima rundă a ediţiei 2015-2016 a Ligii a IV-a, seria judeţului Bihor, este programată sâmbătă şi duminică. Sâmbătă va avea loc un singur meci, însă, la Borş, de la ora 17, între Viitorul din localitate şi CSM Olimpia Salonta.

Duminică sunt programate marea majoritate a partidelor, şase la număr. De la ora 13, la Marghita, Viitorul din localitate o va avea ca adversară pe Locadin Ţeţchea, iar mai apoi, de la ora 15, se vor desfăşura toate celelalte cinci partide. Astfel, la Diosig, CS Diosig Bihardioszeg va primi replica echipei CSO Ştei, la Hidişel, FC din localitate se va confrunta cu Crişul Aleşd, la Mădăras, echipa locală CS o va avea ca adversară pe CSU Partium Oradea, la Sântandrei, Crişul din localitate va juca în compania celor de la FC Universitatea, iar la Avram Iancu, Victoria va primi replica beiuşenilor de la CF Bihorul.

Cea de-a opta partidă a etapei, cea de la Valea lui Mihai, dintre Unirea din localitate şi FC Bihor II, a fost amânată, la cererea echipei orădene, care este în curs de organizare, după ce a aflat că-şi poate continua activitatea abia în această săptămână, când a fost primit în AGA noul investitor.

Pe de altă parte, de precizat este faptul că FC Hidişel, echipa manageriată de grecul Spiros Baltsavias, va beneficia în acest sezon de serviciile unui jucător valoros, de mare experienţă. Este vorba despre fundaşul Florin Lazăr, fost căpitan la FC Bihor şi cu multe jocuri în prima ligă. Acesta a decis să renunţe la cariera profesionistă, să se dedice familiei, dar la solicitarea celor de la Hidişel a acceptat să evolueze în acest an pentru ei.

Dacă ediţia 2015-2016 a Ligii a IV-a la fotbal va debuta în acest sfârşit de săptămână, cea a Ligii a V-a va începe pe 30 august.