Facultatea de Inginerie Energetică şi Management Industrial are şef nou. După ce fostul decan Gabriel Bendea a devenit prorector, conducerea facultăţii a fost preluată de conferenţiarul Cristina Hora (foto), până acum decan interimar.

Hora - fost prodecan al facultăţii şi, totodată, fost director al Departamentului de Inginerie Energetică - a obţinut funcţia în urma unui concurs organizat în ultimele două luni de conducerea Universităţii. În competiţie a mai fost înscris şeful de lucrări Nicolae Rancov, prodecan al facultăţii.

Validarea rezultatelor concursului s-a făcut în şedinţa de luni a Senatului Universităţii, ultima din acest an calendaristic, iar Hora îşi va prelua funcţia după ce rectorul Constantin Bungău va semna decizia de numire.

Noul decan va deţine această funcţie timp de trei ani. Astfel, lui Hora îi va expira mandatul în anul 2020, deodată cu al celorlalţi 14 decani orădeni.

În luna iulie, profesorul Gabriel Bendea, pe atunci decan la IEMI, a fost numit în funcţia de prorector responsabil cu managementul strategic şi informatizarea Universităţii.