Comisia de Apel a Federaţiei Române de Baschet a decis, joi dimineaţa, să admită în parte contestaţia depusă de echipa CSU Ploieşti în cazul suspendării primite de căpitanul Cătălin Burlacu, după ce acesta i-a dat un cot în gură jucătorului Milos Pesic, de la CSM Oradea, în meciul doi din semifinalele Campionatului Naţional.

Astfel, pedeapsa acordată în primă fază de Comisia de Disciplină a FR Baschet, conform căreia sportivul a fost suspendat pentru două etape, a fost înjumătăţită. Potrivit unei comunicări trimise de Comisia de Apel celor două formaţii, Cătălin Burlacu a fost suspendat pentru o etapă şi, ca atare, nu va juca în meciul 4 din semifinale, care va avea loc joi seara, de la ora 20, la Brazi.

De asemenea, Comisia de Apel a menţinut amenda acordată jucătorului în primă fază, de 300 de euro. Decizia este definitivă şi executorie.

Din cauza faptului că forul care trebuia să judece apelul făcut de CSU Asesoft Ploieşti s-a întrunit doar joi, Cătălin Burlacu a jucat în meciul de miercuri seara, pierdut de formaţia orădeană la Brazi, cu scorul de 86-68. Scorul general al confruntării este acum de 2-1 pentru ploieşteni, iar pentru a mai spera la calificarea în finală baschetbaliştii orădeni trebuie să câştige meciul al patrulea.