O decizie îndrăzneaţă a fost luată de o companie din Japonia. Conducerea a hotărât să le ofere angajaţilor care nu fumează mai multe zile de concediu pe motiv că muncesc mai mult.

Potrivit HotNews.ro, este vorba despre firma Piala Inc., din Tokio, care a introdus această prevedere începând cu luna septembrie a acestui an. CEO-ul companiei, Marsushma, a susţinut că, prin intermediul celor 6 de concediu în plus, se revanşează faţă de angajaţii nefumători, care nu îşi iau pauze de lucru.

Hotărârea a venit după ce angajaţii nefumători s-au plâns că lucrează mai mult decât colegii lor care ies în pauze la ţigară. Nemulţumirile au crescut pentru că birourile companiei sunt situate la etajul al 29-lea într-o clădire din cartierul Ebisu, din Tokyo. Oricine doreşte să fumeze este nevoit să meargă la demisol, iar fiecare pauză de ţigară durează aproximativ 15 minute.

HotNews mai notează şi că schema adoptată este şi pentru a-i încuraja pe angajaţi să se lase de fumat. De când a fost implementată noua reglementare, patru angajaţi au renunţat la acest viciu.