Ameţitul fiu al satului Măgura din comuna Pietroasa, Alexandru Gabor, cel arestat zilele trecute pentru că, băut bine, a topotit un consilier local PDL şi doi poliţişti, are fani înfocaţi.

Întruniţi în "şedinţă de judecată", vreo 60 de consăteni de-ai lui Săndel au semnat rapid o "Declaraţie" pe care au depus-o la Judecătoria Binş, în care susţin că pruncul "nu prezintă pericol social pentru comunitatea noastră în măsura în care va fi pus în libertate, pentru că îl cunoaştem a fi o persoană integră şi care îşi sprijină familia".

Aşa că, au conchis oamenii, "vă rugăm să-l luaţi în considerare că nu este vinovat". Unii dintre semnatari, cum ar fi şi fosta lui dirigintă, au făcut şi câte o "Caracterizare", în care băietul e prezentat drept unul din cei mai cuminţi din sat, "un stâlp al familiei sale", pe care se jură că nu l-au văzut consumând alcool până la scandalul încheiat cu focuri de armă din partea poliţiştilor lăsaţi de împieliţat cu onoarea şi uniforma ferfeniţă.

Exemplara mobilizare sătească avea scop precis: înduplecarea magistraţilor chemaţi să analizeze o cerere de liberare provizorie sub control judiciar, pe care o depusese avocatul lui Gabor. Cum însă judecata de-acasă nu se potriveşte cu cea din târg, cel mai cuminte dintre măgureni rămâne la răcoare. Să se trezească de-a binelea...