Nicolae Furtună, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova (ANSP), a făcut, luni, într-o emisiune la TVR Moldova, declaraţii şocante, susţinând că virusul Covid-19 "a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur".

Furtună a adăugat că nu vrea să pară "cinic", adăugând că datele oficiale arată că cei mai mulţi dintre cei ucişi de Covid aveau şi alte boli precum diferite grade de obezitate, cancer şi boli cardio-vasculare.

Până acum, pandemia de coronavirus a făcut 1074 de victime în Republica Moldova, una dintre ţările cele mai afectate din Europa.

Politicienii de opoziţie de la Chişinău au reacţionat extrem de dur după declaraţiile oficialului guvernamental, cerând demisia acestuia.

"Să susţii că orice om cu unele boli cronice e o povară, este pur şi simplu depăşirea oricăror limite. E cert un lucru – domnul Furtună trebuie să plece. Nu doar pentru declaraţiile sale cu iz de goebbelsism, ci pentru că a gestionat cum nu se poate de prost situaţia pandemică de la noi. Nu cele 1074 persoane care au decedat cu COVID-19 au fost o povară pentru cei dragi lor. Domnul Furtună este o povară pentru noi toţi", a spus Ala Nemerenco, fost ministru al Sănătăţii.