Muzeul Ţării Crişurilor organizează miercuri, 21 august, în cadul proiectului "Tipografia de idei", conferinţa "Meşteşugul vinului", care include şi o degustare de vinuri de la producătorii locali.

Potrivit unui comunicat transmis de organizatori, conferinţa va începe la ora 20, în parcul Muzeului, iar înainte, de la ora 18, va avea loc degustarea de vinuri în acelaşi loc.

Intrarea la eveniment este liberă.

Conferinţa va aborda tematica meşteşugului vinului, cu referire la vinul artizanal realizat în gospodăriile rurale şi rolul acesuia în creşterea notorietăţii vinului românesc în lumea viticolă europeană.

De asemenea, vor fi prezentate mai multe tehnici de realizare şi prelucrare a vinului, precum şi obiecte de folosite în industria viticolă care se află în gestiunea secţiei de Etnografie din cadrul MŢC.

Invitatul special al evenimentului va fi actorul şi realizatorul TV Adrian Păduraru. "În calitate de iniţiator şi coordonator de programe educaţionale, precum şi realizator al emisiunii Fraţi de viţă, difuzat de Televiziunea Română, Adrian Păduraru promovează valorile culturale şi tradiţiile româneşti. Emisiunea Fraţi de viţă reflectă pasiunea sa pentru vinul românesc şi meşteşugul vinului, făcându-l un invitat ideal pentru conferinţa noastră dedicată acestui subiect", se arată în comunicatul transmis de MŢC.

La conferinţă vor vorbi şi preşedintele Asociaţiei pentru cultura şi civilizaţia vinului Millésime Dorin Popa şi managerul muzeului orădean, istoricul Gabriel Moisa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!