Oradea a avut un reprezentant în finala Campionatului European de polo pe apă de la Budapesta, care a opus echipele Serbiei şi Ungariei, câştig de cauză având în cele din urmă reprezentativa ex-iugoslavă, cu scorul de 12-7.

Orădeanul Adrian Alexandrescu a fost unul dintre cei doi arbitri ai jocului din ultimul act al competiţiei, arată gsp.ro. Delegarea sa la acest joc reprezintă şi o delegare de elită pentru polo-ul românesc nu numai pentru cel orădean.

Adrian Alexandrescu, care este tot mai apreciat în lumea arbitrajului internaţional de polo, a condus acest meci alături de slovenul Boris Margeta, împreună cu care a mai arbitrat şi semifinala dintre Ungaria şi Italia, încheiată cu victoria maghiarilor, cu scorul de 8-7.

Interesant este faptul că Adrian Alexandrescu a arbitrat jocul dintre Serbia şi Ungaria şi în faza grupelor, când Ungaria s-a impus cu scorul de 8-7.

Astfel, fiul fostului preşedinte al clubului FC Bihor, Gheorghe Alexandrescu, a fost unul dintre cei mai apreciaţi "cavaleri ai fluierului" la această competiţie. De altfel, acesta este un arbitru de top mondial. Între altele, el a mai condus în acest sezon şi jocurile din finala mică a Ligii Campionilor Europeni şi Ligii Mondiale.

"În continuă ascensiune în ultimii 4 ani, Alexandrescu nu a ratat meciuri din fazele superioare ale competiţiilor majore de polo fie că a fost vorba de Champions League, CM, CE sau Jocurile Olimpice de la Londra", arată gsp.ro.