Decizia de eliberare a lui Sarkady Zsolt din funcţia de subprefect a fost luată în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri. "Am aflat de la televizor. Eu încă oficial nu am primit actul, dar când îl voi primi, o să mă conformez. Încă nu s-a decis care va fi statutul meu în continuare. Am primit o ofertă să rămân în cadrul instituţiei, dacă este legal, dar încă nu am vorbit şi analizat toate posibilităţile", a declarat Sarkady pentru BIHOREANUL.

Întrebat dacă ar prefera să ocupe un post de simplu funcţionar în cadrul instituţiei sau dacă vizează o funcţie de conducere într-o instituţie deconcentrată, Sarkady a afirmat că printre priorităţile lui se numără o carieră universitară.

"Eu fiind jurist, până acum am mai predat noţiuni introductive ale Dreptului Comercial. Voi încerca să prind o catedră la Universitatea Partium şi, dacă va fi posibil, mă voi orienta în această direcţie. Bineînţeles, asta nu înseamnă că nu sunt deschis la propuneri şi că voi fi în imposibilitatea de a accepta şi alte oferte", a mai spus Sarkady, adăugând că "în niciun caz nu o să accept o funcţie pentru care nu o să fiu capabil".

Subprefectul susţinut de UDMR a refuzat să se pronunţe asupra corectitudinii deciziei Guvernului de a-l elibera pe el din funcţie şi nu pe Cristian Bitea, susţinut de PDL, spunând că nu ştie care au fost criteriile de alegere. "Nu cunosc care au fost considerentele care au stat la baza acestei decizii şi nu ştiu care au fost principiile de selectare a acestor reduceri de posturi. Nu pot spune dacă e corect sau nu", a afirmat el.

Sarkady a mai declarat că a fost singurul subprefect susţinut de UDMR din ţară remaniat, deoarece "în alte două situaţii în care UDMR trebuia să îşi pună subprefect, nici nu s-a mai ocupat funcţia".

Citeşte pe această temă şi articolul: Surpriză: dintre cei doi subprefecţi, zboară Sarkady!