În tumultul creat de demiterea de către şeful Inspectoratului Şcolar, Virgil Blage, a directorului Colegiului Emanuil Gojdu, Florin Nicoară, a trecut aproape neobservată o schimbare la conducerea unei alte şcoli orădene. Directoarea Şcolii Gimnaziale Avram Iancu, Gheorghina Bîrlădeanu, a demisionat din funcţie, după ani buni în care a condus unitatea de învăţământ.

Decizia a fost destul de discretă, pesemne pentru că profesoara n-a vrut să declanşeze vreun scandal, mai cu seamă că, asemenea colegului Nicoară, şi ea este colegă în PNL cu Blage. Bihorel a auzit că nemulţumirea acesteia a fost legată tot de faptul că şcolile nu pot să-şi stabilească singure un program hibrid de funcţionare şi a ales demisia ca formă de protest.

În același spirit, mai mulţi profesori şi elevi ai școlii au postat pe Facebook mesaje prin care îşi arătau susţinerea faţă de directoare, dar, în afara laudelor aduse acesteia, fără vreun alt rezultat.

Bihorel nu poate să nu constate că, dacă alţi inspectori generali erau acuzaţi că mazileau adversarii politici, Blage reușește, nu se știe cum, să „epureze” şcolile fix de colegii liberali.