Directorul CFR, Marius Chiper, şi-a dat demisia, după ce ministrul Felix Stroe a anunţat că îl dă afară. Ministrul transporturilor a călătorit, marţi, la Deva cu trenul interregio Constanţa-Arad, care a avut întârziere aproape o oră. Ca urmare, ministrul a decis să-l destituie pe directorul CFR, pentru că, spune el, nu exista niciun motiv întemeiat ca trenul să fi avut o întârziere atât de mare, cu atât mai mult cu cât tronsonul de cale ferată respectiv a fost modernizat şi a beneficiat de investiţii considerabile.

Ministerul Transporturilor a transmis şi un comunicat în care a anunţat că ministrul a decis demiterea directorului interimar al CFR, scrie Digi24.ro, atătând că, la scurt timp după aceea, compania CFR a anunţat că directorul interimar Marius Chiper şi-a dat demisia "din motive personale".

"Nu facem demiteri ca să facem loc pentru alţii. Zilele trecute, tot în urma unei călătorii cu trenul şi a unei vizite inopinate în Gara de Nord au fost destituiţi şeful Regionalei Căi Ferate Bucureşti şi şeful Gării de Nord. Nu pentru a face loc altora. În locurile lor îşi exercită atribuţiile înlocuitorii legali. Dar nu se poate să tolerăm lipsa de respect faţă de cetăţeni. Nu se mai poate tolera! Eu unul nu voi tolera! Toleranţa este zero", a declarat ministrul transporturilor, conform sursei citate.

"În legătură cu dl. Chiper, problemele întârzierii trenurilor nu sunt în primul rând datorită faptului că materialul rulant este învechit. Sunt datorită infrastructurii care provoacă aceste întârzieri. De aceea dânsul astăzi a fost demis. Nu pot să înţeleg cum, de exemplu, pe calea ferată Bucureşti-Constanţa, în care s-au investit sute de milioane de euro pentru a fi modernizată şi care este cea mai modernă cale ferată din România, într-o zi frumoasă, cu 20 de grade afară, trenul întârzie zeci de minute", a explicat Felix Stroe.

Felix Stroe l-a înlocuit în funcţia de ministru al transporturilor pe Răzvan Cuc la remanierea guvernamentală care s-a făcut în urmă cu aproape două săptămâni.