Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor are cu un inspector în minus. Responsabilă cu managementul instituţional, profesoara Ioana Codrean şi-a dat demisia şi s-a reîntors la catedră, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu.

„Mi-am dat demisia în urmă cu două săptămâni, dar am rămas în preaviz. Ieri (n.r. marţi) m-am întors la şcoală”, a declarat miercuri Codrean pentru BIHOREANUL.

Profesoara a precizat că exclusiv motive personale au determinat-o să plece din IŞJ Bihor. „Nu există niciun motiv de serviciu”, a spus aceasta.

Conducerea IŞJ Bihor nu i-a găsit încă un înlocuitor. „În Consiliul de Administraţie urmează să discutăm propunerile pe care le vom înainta Ministerului Educaţiei, pentru avizare. Niciun inspector nu ocupă funcţia fără avizul Ministerului”, a declarat inspectorul şcolar general Alin Novac-Iuhas pentru BIHOREANUL.

Surse neoficiale spun că o variantă pe care şeful IŞJ Bihor o ia în calcul este profesoara Liana Bako, fostă directoare a Colegiului Naţional Emanuil Gojdu. „Doamna Bako poate fi o propunere, vom discuta în CA”, a spus Novac-Iuhas.