Marius Manole şi Şerban Pavlu sunt capetele de afiş ale răvăşitorului spectacol "Demnitate", o producţie a Teatrului Avangardia, primit cu succes de iubitorii de teatru şi de critică deopotrivă.

Piesa a fost vizionată de peste 30.000 de spectatori, iar la nivel mondial jucată cu casa închisă pe scene de pe trei continente. Show-ul foloseşte politica drept context pentru dezvoltarea intrigii, construită pe realitatea politică din prezent, în care societatea e din ce în ce mai dezamăgită de clasa politică, lupta pentru putere în cadrul partidelor este tot mai acerbă, secrete bine păzite ies la iveală, iar măştile cad.

Poveste de actualitate

"Demnitate", în regia lui Ignasi Vidal, unul dintre cei mai în vogă tineri dramaturgi din Spania, este despre prietenie, politică, loialitate, corupţie. Victor, liderul partidului, şi-a construit o imagine publică de cetăţean onest şi este candidatul favorit la funcţia de prim ministru; Alex, răspunzător cu organizarea în cadrul partidului, vizează postul de vice prim-ministru, iar companiile listate la bursă sprijină candidaturile celor doi. Cei doi politicieni şi prieteni se întâlnesc cu puţin timp înainte de alegerile interne într-un birou, la sediul partidului la un pahar, la sfârşitul unei zile de lucru.

Prietenie şi corupţie

Conversaţia, începută în cheie amicală, lejeră, devine treptat tensionată, lăsând spectatorul uimit să suspecteze că astfel de discuţii au cu adevărat loc în spatele uşilor birourilor în care se iau decizii care ne afectează pe toţi. Protagoniştii trebuie să decidă, într-un moment critic în viaţa lor, ce este mai important pentru ei: loialitatea faţă de prieten sau demnitatea individuală? Să-şi trădeze prietenul sau cele mai adânci convingeri ale lor?

Răspunsurile urmează să fie descoperite de spectatorii orădeni luni, de la ora 20, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.

Biletele mai pot fi achiziţionate, la preţuri între 80 şi 150 de lei, de la casa de bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor, agenţiile de turism TUI sau online pe https://www.bilet.ro/event.php?id=19867.