De ani buni o parte din propaganda politică s-a mutat pe Facebook, pe considerentul că dacă nu eşti pe net, nu exişti. De când cu Covidul, însă, online-ul a cam devenit singurul "teren de joacă" al politicienilor şi al susţinătorilor, chiar dacă armele combatanţilor sunt inegale.

În comuna Sântandrei, de pildă, grupul de Facebook cu cei mai mulţi urmăritori, "Sântandrei Metropolitan Area", e controlat de membrii USR-PLUS, care săptămâna trecută i-au permis candidatului PSD la Primărie, Ioan Frăţilă, să-şi prezinte "platforma-program", însă când un PNL-ist a întrebat dacă "şi cu alte partide se pot posta anunţuri de candidaţi", comentariul i-a fost şters ca şi când nici n-ar fi existat.

"Asta se numeşte cenzură! Dacă USR şi candidata lor vor să marşeze pe aceste metehne, îmi văd ameninţat dreptul la liberă exprimare şi sincer mi-e frică de ce ar face ei la conducerea Primăriei. Aşa nu se face!", a comentat ulterior păţitul.

Bineînţeles că pe propria pagină de Facebook, că pe cea "a comunităţii" n-a mai fost lăsat. Curat democraţie de comună! Metropolitană, da’ cam primitivă!