Platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea a fost joi gazda unei acţiuni de popularizare a scrimei, acţiune care a fost organizată de Federaţia Română de Scrimă, împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor şi Clubul Sportiv Municipal Oradea.

De precizat că evenimentul s-a desfăşurat simultan cu alte asemenea acţiuni organizate în alte 10 oraşe ale ţării.

Alături de sportivii de la CSS LPS Bihorul şi cei de la CSM Oradea, au fost prezente şi vedetele Bianca Benea, orădeanca medaliată cu bronz la Campionatul European de cadete din acest an, şi Alexandra Predescu, medaliată cu aur la Campionatul Mondial de cadete din acest an. Dacă prima reprezintă CSM Oradea, cea din urmă este legitimată la Steaua Bucureşti, dar este antrenată, la rândul ei, de tehnicianul Nicolae Ille în cadrul acţiunilor lotului naţional.

Acţiunea de pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor a cuprins o demonstraţie a spadasinilor de toate vârstele prezenţi la eveniment, iar ulterior, spectatorii şi trecătorii au avut posibilitatea să se fotografieze, să ia autografe de la campioane, ori să discute şi să primească sfaturi cu privire la această disciplină sportivă.

"Mă bucur să fiu astăzi aici. Acest sport pot să zic că este parte din viaţa mea şi dau tot ce pot să am cât mai multe rezultate bune, pentru că asta mi-am propus pentru viitorul meu, să fiu cea mai bună din lume", a declarat campioana Alexandra Predescu.

"A fost o acţiune interesantă, organizată de Federaţia Română de Scrimă şi găzduită de 11 oraşe în acelaşi timp. Cred că acţiunea noastră a ieşit destul de bine, păcat că nu au fost foarte mulţi spectatori, dar sperăm ca la următoarele să vină mai mulţi şi să interacţionăm mai mult cu publicul şi cu copii", a precizat şi Nicolae Ille, antrenor emerit, tehnicianul secţiei de scrimă de la CSM Oradea, dar şi antrenorul lotului naţional de cadeţi, respectiv cel care s-a ocupat de organizarea la Oradea a acţiunii.