Circa 70 de elevi ai Liceului cu Program Sportiv "Bihorul" au marcat, marţi dimineaţă, Ziua Internaţională a Sportului în Piaţa Unirii, făcând mai multe demonstraţii de fotbal, tenis, handbal gimnastică, lupte şi scrimă. Acţiunea elevilor a fost menită să promoveze sportul în rândul populaţiei.

"Noi dorim să promovăm sportul în rândul orădenilor, atât sportul de masă, cât şi sportul de performanţă. Beneficiile pe care le aduce practicarea sportului zi de zi nu pot fi măsurate în cuvinte, ele se simt în starea de sănătate a individului. În ultimii cinci ani, Liceul Sportiv a obţinut 887 de medalii la campionatele naţionale şi internaţionale, avem sportivi prezenţi la loturile naţionale şi participanţi la campionatele europene, mondiale şi jocurile olimpice", a spus directorul adjunct al LPS Bihorul, Lucian Stance.

Reprezentant al Primăriei Oradea la acţiune, viceprimarul Huszar Istvan a transmis că există o documentaţie depusă la Compania Naţională de Investiţii pentru construirea unui bazin didactic de înot în curtea LPS Bihorul.