Deputata UDMR de Bihor Biró Rozália este noua preşedintă a Organizaţiei de Femei a Partidului Popular European.

Rozalia Biró a fost aleasă în funcţie în cadrul congresului desfăşurat în perioada 10-11 iunie la Dublin, la care au participat reprezentantele a 43 de organizaţii.

Deputata UDMR de Bihor, totodată preşedintă a Comisiei pentru Politică Externă din Camera Deputaţilor, a candidat fără să aibă concurenţă, după două mandate ca vicepreşedintă, şi a fost aleasă cu unanimitate de voturi.

"Faptul că am fost aleasă în unanimitate are o importanţă majoră pentru mine, deoarece înseamnă că, dincolo de declaraţii, a fost o voinţă comună să fiu aleasă preşedinte. Urmez după preşedinţia doamnei Doris Pack, fost europarlamentar în mai multe mandate, actualmente preşedinte al Institutului Robert Schuman, care a condus această organizaţie 21 de ani", a declarat Biró Rozália pentru Agerpres.

Deputata de Bihor are planuri ambițioase. "Acum că omenirea este într-o perioadă post-pandemică, când există război în ţara vecină, există o nevoie mult mai mare de activităţi bazate pe comunitate, centrate pe familie, pentru organizaţiile de femei decât oricând", a spus Biró.

Spre exemplu, aceasta îşi doreşte o implicare mai mare în luarea deciziilor din partea organizaţiilor de femei din ţări ca Ungaria, Franţa şi Italia precum şi sprijinirea femeilor implicate în politică din diferite state membre.

În urma alegerilor din weekend cele şase funcţii de vicepreşedinte au fost ocupate de Albana Vokshi (Albania), Dorina Gherman (Moldova), Mariya Gabriel (Bulgaria), Dubravka Suica (Croaţia), Agnieszka Pomaska (Polonia) şi Walburga Lerkhlenfeld (Germania).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!