Deputatul Adrian Miroslav Merka, reprezentantul minorităţii slovaco - cehe în Parlamentul României, a fost desemnat sâmbătă, să candideze pentru un nou mandat.

"Reuniţi la Oradea, în cadrul Consiliului de Coordonare, liderii filialelor locale ale Uniunii Democrate a Slovacilor şi Cehilor din România au decis, în unanimitate de voturi, ca domnul Adrian Miroslav Merka să fie, conform legislaţiei în vigoare, candidatul comunităţii slovace şi cehe la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaţilor, care vor fi organizate în data de 9 decembrie 2012", se arată într-un comunicat remis marţi, semnat de Merka.

În vârstă de 36 de ani, Merka este absolvent al facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, de la Universitatea din Oradea, iar din 2004 este deputat în Parlamentul României. Dacă va fi ales, el va fi la cel de-al treilea mandat consecutiv. Totodată el face parte din Comisia pentu buget, finanţe şi bănci din cadrul Camerei Deputaţilor.

Din 2007, Merka este şi preşedinte al Uniunii Democratice a Slovacilor şi Cehilor din România.

Pe de altă parte, la reuniunea de sâmbătă, liderii locali ai Uniunii au mai discutat şi despre organizarea alegerilor, despre principalele probleme cu care confruntă membrii comunităţii, precum şi despre priorităţile legislative pe care le va viza în următoarea legislatură.