Deputatul de Constanța Dumitru Viorel Focșa, care și-a bătut soția în fața fiicei lor, a fost exclus din AUR.

„Biroul Național de Conducere al AUR a decis astăzi să îl excludă pe Dumitru Viorel Focșa din partid, după ce acesta și-a agresat fizic soția în timpul unui scandal casnic.  Ancheta internă întreprinsă de Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a stabilit că acuzațiile apărute în spațiul public în urma scandalului declanșat la domiciliul familiei Focșa se confirmă”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de AUR.

Partidul condus de George Simion a anunțat și că îi cere public lui Focșa să demisioneze din Parlament.

„Gestul comis de deputatul Dumitru Viorel Focșa este incompatibil cu calitatea de membru de partid și cu demnitatea de parlamentar. Alianța pentru Unirea Românilor îi cere public deputatului Focșa să își respecte angajamentul asumat și să își depună mandatul de parlamentar, ca urmare a sancțiunii primite pe linie de partid”, a mai transmis AUR.

Partidul precizează și că respinge ferm orice formă de violență domestică și se disociază de orice personaj care practică, promovează sau tolerează acest gen de manifestare. Totodată, AUR a cerut și celorlalte partide din România să îi urmeze exemplul „și expună public toate cazurile de agresiune împotriva unor persoane lipsite de apărare”.

Soţia deputatului de Constanţa a sunat în noaptea de miercuri spre joi la 112, acuzând că a fost agresată de bărbat chiar în faţa copilului lor. 

Parlamentarul a bagatelizat povestea, iar apoi, într-o postare pe Facebook, chiar a dat vina pe soția lui, acuzând-o de gelozie. Pe rețeaua de socializare, el a recunoscut că și-a lovit consoarta la cap și a spus că a avut loc o busculadă în timpul căreia femeia a fost lovită și cu o ușă. Ulterior, și-a șters postarea de pe Facebook.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!