Deputatul de Bihor Mihai Lasca, ales pe lista AUR, dar șef al Partidului Patrioților Români pe care l-a înființat, a inițiat împreună cu un alt coleg un proiect de lege potrivit căruia propaganda LGBT, inclusiv paradele, va fi interzisă în școli, pentru a proteja copiii, dar și în mass media. Proiectul, spune Lasca, are scopul „de a crea un cadru legal ferm astfel încât copiii noștri să nu fie expuși la propagande dăunătoare pentru formarea lor”.

Reacție după „modelul Rusiei”

Cei doi deputați PPR afirmă în expunerea de motive a proiectului de lege că aceasta este o reacție la „propagarea, diseminarea, susținerea și aprecierea publică a ideologiei propagandistice LGBTQIA”.

Inițiatorii dau ca modele țări precum Ungaria și Georgia, care „urmează modelul Rusiei”, dar și al Bulgariei, care deja au interzis propaganda LGBT în școli, această din urmă țară în ciuda faptului că a fost atenționată de forurile europene că măsura contravine legislației UE.

După Ungaria și Georgia, Bulgaria urmează modelul Rusiei și a interzis așa-numita propagandă LGBTQIA în școli. Angajații și elevii vor fi amendați dacă încep ori susțin discuții despre identitatea de gen și relații de cuplu altfel decât cele tradiționale în aceste țări. Noua lege înseamnă că elevii și profesorii care ating subiectul LGBTQIA pot fi amendați, fapt care înseamnă că oficialii bulgari au încălcat cererea Consiliului Europei. Bulgarii nu au renunțat la demers”, au arătat deputații Lasca și Focșa.

Cei doi au argumentat necesitatea legii prin faptul că „tulburările sufletești ori dezorientarea sexuală ajung să fie prezentate drept opțiuni legitime”, susținând că „se vrea de la UE să se impună condiționarea mentală și controlul social asupra persoanelor care prin prisma vârstei nu au maturitate sau discernământ și astfel se provoacă o manipulare psihologică nocivă asupra minților copiilor”.

Ei mai susțin că proiectul nu urmărește să limiteze drepturi, ci reprezintă „o măsură de prevenire a influențelor care pot duce la devieri de la normele biologice naturale și sociale”.

Adio parade LGBT

„Legea privind protecția minorilor împotriva Propagandei LGBTQ+” stabilește o serie de măsuri restrictive privind diseminarea acestui tip de conținut, inclusiv:

- Interzicerea diseminării conținutului LGBTQ+ în școli, emisiuni media și orice materiale educaționale destinate minorilor;

- Restricționarea accesului la conținut LGBTQ+ în spațiul public și mass-media, permițând difuzarea acestui tip de conținut doar în intervale orare specifice, inaccesibile copiilor;

- Interzicerea adunărilor publice, precum marșurile și paradele, care ar putea expune minorii la ideologii ce promovează concepții legate de schimbarea de gen sau relațiile netradiționale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!