Deputatul PSD Ioan Sorin Roman, totodată fost primar al comunei Cefa, a lansat acuze dure la adresa proaspătului fost edil al aceleiaşi comune, Dumitru Bărnău. De altfel, Roman şi Bărnău au fost colegi şi de partid până de curând, când Bărnău a decis să se înscrie în PDL.

Printr-un comunicat de presă, deputatul îl acuză pe Bărnău că "se ţine cu dinţii de scaunul de primar", după ce săptămâna trecută a fost demis prin ordin al prefectului din această funcţie. Asta pentru că, ales primar în timp ce era membru PSD, Bărnău şi-a depus candidatura pentru un nou mandat, de data aceasta ca membru PDL.

De altfel, zvonul că edilul va migra la PDL a existat încă de la începutul anului, când Bărnău a cerut conducerii judeţene a PSD să-l excludă din partid pe Ioan Sorin Roman. În caz contrar, spunea Bărnău, nu va mai candida la un nou mandat de primar din partea PSD.

Cum primarul a fost demis, consilierii locali din Cefa trebuiau să se întrunească, săptămâna trecută, să aleagă primarul interimar. De asemenea, consilierii ar fi trebuit să valideze noi consilieri din partea PSD, după ce unul dintre aceştia, care era şi viceprimar, a migrat la rându-i la PDL, iar celălalt s-a îmbolnăvit şi a renunţat la funcţie.

"Domnul Bărnău a cerut consilierilor PDL să nu participe la şedinţa Consiliului Local de astăzi (n.r. de vineri)", se arată în comunicatul lui Ioan Sorin Roman.

Drept urmare, comuna a rămas în prezent fără primar, lucru ce va amâna şi plata salariilor funcţionarilor, întrucât nu există nicio persoană care să aibă dreptul să aprobe statele de plată.

"Este regretabil faptul că domnul Bărnău nu acceptă o stare de normalitate, stare care implică existenţa unui primar interimar. Probabil se teme că ar putea ieşi la suprafaţă anumite aspecte mai puţin licite din activitatea domiei sale, nu văd de ce altceva ar avea o asemenea poziţie", a declarat Ioan Sorin Roman.