Deputatul liberal de Bihor Ioan Cupşa a luat, luni, o poziţie categorică vizavi de situaţia politică actuală, spunând că Partidul Naţional Liberal nu trebuie să caute sau să accepte sprijin din partea PSD, căci "USL nu lipseşte nimănui". El a avertizat că o înţelegere între cele două mari partide, cu ideologii diferite, ar fi dăunătoare pentru români: "PSD + PNL înseamnă mizerie pentru români".

Parlamentarul, care l-a susţinut pe Ludovic Orban în cursa pentru şefia PNL, afirmă că singura soluţie este refacerea coaliţiei cu USR şi UDMR.

"Nu credeam că voi avea atât de curând o poziţie similară cu dl. premier demis, preşedintele PNL pe care nu l-am susţinut, dar lucrurile se întâmplă! USL (1 + ½) nu lipseşte nimănui, în nici un caz nouă liberalilor. Nu lipseşte nimănui, nu putem lipsi de orice speranţă românii («toţi sunt la fel», «nimic nu se schimbă», «ce mi-e dreapta ce mi-e stânga», «PSD=PNL», «n-ai ce să alegi»…), nu putem nega practic diferenţa dintre PNL şi PSD deoarece suntem partide diferite (istorie, ideologie, relaţii şi poziţionare internaţională, oameni…identitate!) şi aşa trebuie să rămânem, competiţia politică este necesară, posibilitatea de a alege este o nevoie a cetăţeanului, responsabilitatea politică care presupune şi înlocuirea partidului care nu performează trebuie să fie reală, doar din competiţie politică se poate naşte mai-binele, altfel …doar băltire şi lipsa de speranţă", a transmis, pe Facebook, Ioan Cupşa.

El a mai susţinut că "PSD nu este PNL, PNL este profund diferit de PSD şi aşa trebuie să rămână în mintea românilor!". Ioan Cupşa mai spune că "PSD + PNL înseamnă mizerie pentru români, înseamnă să-i lipsim pe români şi de speranţa că «mai-binele» se poate întâmpla, înseamnă un compromis din care cu toţii pierdem".

Cupşa arată că există o concluzie evidentă, mai precis că trebuie refăcută Coaliţia de guvernare, PNL-USR-UDMR. "Drept consecinţă, mandatul domnului Ciucă fiind acela de a forma un Guvern minoritar cu sprijinul PSD, premierul desemnat trebuie să renunţe la mandat şi dl. preşedinte Klaus Iohannis trebuie să desemneze un alt candidat pentru a ocupa funcţia de premier! Bineînţeles, altul decât Florin Cîţu, pentru a da o şansă Coaliţiei", a mai subliniat liberalul bihorean.

 

❗️ Fără PSD?! Da, domnule Florin Cîțu, Guvern PNL fără PSD! ℹ Nu credeam că voi avea atât de curând o poziție similară...

Posted by Cupşa Ioan on Sunday, October 24, 2021