Deputatul PDL de Bihor Liviu Laza Matiuţă critică bugetul pentru 2014 al Guvernului USL arătând că DN76 Oradea - Deva nu va fi modernizat nici anul viitor.

"În bugetul pe 2014 există o sumă nesemnificativă pentru modernizarea acestui DN 76. Am depus un amendament pentru suplimentarea acestor fonduri pentru a putea reîncepe modernizarea drumului începută în anul 2011 sub guvernare PDL, dar toate cele peste 1.300 de amendamente ale PDL pentru crearea de locuri de muncă prin investiţii şi pentru creşterea nivelului de trai al românilor au fost respinse de majoritatea PSD şi PNL", a arătat Liviu Laza Matiuţă într-o declaraţie politică susţinută luni în plenul Camerei Deputaţilor.

Politicianul consideră că "PNL s-a discreditat definitiv ca partid de dreapta" prin acest proiect de buget. "PDL nu poate vota un astfel de buget care condamnă România la jaf, sărăcie şi sub-dezvoltare. Bugetul pe 2014 arată care sunt adevăratele priorităţi ale PSD şi PNL, alimentarea baronilor locali şi a clientelei politice cu bani luaţi din buzunarul tuturor românilor prin noi taxe şi impozite, cu alte cuvinte finanţarea campaniei electorale de anul viitor", a mai precizat deputatul PDL.

Deputatul a mai afirmat că fondurile obţinute de pe urma creşterii taxelor şi impozitelor nu vor fi folosite pentru sănătate, educaţie ori drumuri, ci vor ajunge la ministerul condus de Liviu Dragnea, "pentru a-i distribui în funcţie de interesele politice".

Revenind în declaraţia sa la DN76, Laza Matiuţă a precizat: "Nealocând fonduri pentru modernizarea drumului Oradea - Deva se degradează şi investiţiile făcute în 2011 pe tronsonul Vârfuri - Ştei, pe care s-a lucrat cel mai mult, dar lucrările nu au fost conservate din lipsă de fonduri".