Căutat de procurorii DIICOT pentru înşelăciune şi fals, deputatul PDL Mihail Boldea a plecat din ţară, până când colegii săi i-au ridicat imunitatea parlamentară.

Deputatul a părăsit ţara sâmbătă, plecând cu maşina, prin vama Giurgiu, spre Turcia. De acolo, el a luat avionul spre o altă ţară, posibil din Africa.

Potrivit procedurii, dacă procurorii DIICOT ar fi solicitat interdicţia de a părăsi ţara pentru Boldea, nu s-ar mai fi putut solicita aviz de percheziţie, reţinere şi arestare decât în situaţia în care anchetatorii ar fi venit cu probe noi.

Astfel, având în vedere că Boldea a părăsit România înainte de soluţionarea cerereii de aviz din partea Camerei, când încă avea imunitate parlamentară, el nu a putut fi oprit de autorităţi.

De abia în 20 martie, după ce Camera s-a pronunţat în cazul său, anchetatorii l-au dat în consemn la frontieră pe Boldea.

Acum, el va fi dat în urmărire internaţională, procurorii cerând şi arestarea preventivă în lipsă a lui Boldea, pe care îl acuză de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

De profesie avocat, Boldea este cercetat pentru că ar fi făcut parte dintr-un grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. El a fost ales deputat în Galaţi.

UPDATE:

Potrivit agenţiei Mediafax, care citează surse judiciare, procurorii DIICOT au început urmărirea penală împotriva lui George Ştefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea şi împotriva lui Gheorghe Boldea, tatăl acestuia, pentru spălare de bani. Anchetatorii spun că în urmă cu o lună, hail Boldea şi-a vândut casa în care locuia tatălui său, totodată donându-şi trei apartamente fratelui său, Ştefan Boldea, faptele intrând sub incidenţa infracţiunii de spălare de bani.

Pe de altă parte, potrivit aceleiaşi surse, SRI a sesizat încă din anul 2008 organele în drept despre cazul Boldea, conform declaraţiilor şefului Biroului de presă al SRI, Sorin Sava.