Motivând că ea însăşi nu ştie ce să le răspundă orădenilor care o întreabă până când va mai mirosi în Oradea a duhoare de porci, deputatul PNL Florica Cherecheş i-a trimis o scrisoare deschisă directoarei Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor, Sanda Mercea.

„În întâlnirile pe care le-am avut în ultimii ani cu diverși orădeni, fie la cabinetul meu parlamentar, fie în cartiere, alături de reprezentanți ai administrației locale, aceștia au reclamat duhoarea pe care o răspândește combinatul, uneori fiind de nesuportat și obligându-i să stea în casă cu ușile și ferestrele închise. De fiecare dată, cetățenii iritați ne-au cerut să luăm măsuri și să-i scăpăm de aceste mirosuri. Zonele de agrement de pe malurile Crișului sunt de asemenea grav afectate de duhoare”, scrie parlamentarul.

Cherecheş îi spune lui Mercea că, din cauză că problema persistă de atât de mulţi ani, cetăţenii au ajuns să bănuiască APM Bihor de „incompetență, rea credință sau indiferență față de nevoile și sesizările lor”.

Arătându-se optimistă că angajaţii Agenţiei au interesul să rezolve sesizările cetăţenilor, Cherecheş îi cere lui Mercea să spună, concret, dacă ştie că ferma de porci din Ioşia îi poluează olfactiv pe orădeni, iar dacă răspunsul este pozitiv, să spună ce măsuri a luat pentru a diminua această poluare.

De asemenea, deputatul PNL cere să i se spună ce răspunsuri le poate oferi orădenilor care o sesizează despre această problemă, precizând totodată că aşteaptă un răspuns în scris de la directoarea APM Bihor.