Deputatul PNL de Bihor Florica Cherecheş a trimis o nouă adresă către Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, cerând lămuriri în cazul Nutripork. Aşa cum se ştie, ferma de porci din cartierul Ioşia a depus la APM Bihor o solicitare pentru eliberarea unei noi autorizaţii de mediu, bazată pe un dosar întocmit de firma Acormed şi asumat de chimista Gabriela Vicaş şi de fizicianul Olimpia Mintaş.

De altfel, în noua adresă, Cherecheş cere lămuriri tocmai legate de Mintaş, care între timp a fost numită director executiv la APM Bihor: "Mă adresez acum conducerii Agenţiei de Mediu Bihor şi îi cer să îmi comunice dacă a sesizat acest vădit conflict de interese. Aştept un răspuns în acest sens şi de la Ministerul Mediului".

"Dacă răspunsul APM Bihor e afirmativ, vă mai rog să îmi comunicaţi ce măsuri aţi luat sau veţi lua, pentru a elimina conflictul de interese, mai ales că e posibil ca şi alte firme aparţinând grupului de firme Nutrientul să se găsească în situaţia de a solicita o nouă autorizaţie de mediu în această perioadă", se arată în adresa transmisă vineri de Florica Cherecheş către APM Bihor, dar şi jurnaliştilor orădeni.

Totodată, parlamentarul a cerut să i se comunice data şi locul dezbaterii publice a solicitării Nutripork, precizând şi că în stabilirea acestora trebuie să se ţină cont de interesul orădenilor de a participa la această întâlnire. Altfel spus, ea trebuie organizată la o oră adecvată şi într-un loc accesibil.

Adresa cu pricina Cherecheş a transmis-o spre ştiinţă şi prefectului Bihorului, Ioan Mihaiu.