Deputatul PSD Ioan Sorin Roman consideră că partidul de guvernământ nu trebuie să cedeze, adică executivul să nu retragă OUG prin care a dezincriminat abuzul în funcţie cu prejudicii sub 200.000 lei şi proiectul de lege privind graţierea, jignind totdată protestatarii care cer acest lucru.

Chiar dacă admite că este dreptul protestatarilor să iasă în stradă, Roman afirmă că aceştia sunt manipulaţi de preşedintele Iohannis şi de propaganda acestuia, iar revendicările lor sunt rezultatul unor intoxicări care au ca adevărat scop deturnarea votului din 11 decembrie.

Într-un comentariu făcut pe pagina sa de Facebook, unde a distribuit un articol ce reia teza unui sindicalist din Poliţie cunoscut ca partizan al PSD şi al fostului ministru Gabriel Oprea, Dumitru Coarnă, articol conform căruia protestarii sunt susţinuţi de multinaţionalele care nu vor să majoreze salariile angajaţilor, Roman a scris: "Câinii latră,caravana trece! Noi ne vedem mai departe de guvernare, ptr.bunastarea romanilor, atât a celor care ies in strada (e dreptul lor chiar daca nu cred ca un sfert dintre ei au citit prevederile ordonanţei, lăsându-se manipulate de propaganda johannista) dar si ptr. cei multi care stau in fata televizorului şocaţi de faptul ca votul lor, majoritar, poate fi deturnat de aceste "intoxicări"!".

Postarea lui Roman este similară altor luări de poziţie ale unor lideri PSD care, tot pe Facebook, dar şi în declaraţii publice, au spus că protestatarii sunt "putori", "răgălii", "drogaţi", "aurolaci", "nazişti" etc.

Deputatul PSD Bihor Ioan Sorin Roman (foto) a pierdut la finele anului trecut, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate, care l-a găsit incompatibil cu funcţia, deoarece a deţinut simultat cu demnitatea publică şi calitatea de comerciant persoană fizică, titulat al Întreprinderii Individuale Ioan Sorin Roman, interzicându-i să îndeplinească funcţii şi demnităţi publice timp de trei ani.

În ciuda verdictului definitiv şi irevocabil al ÎCCJ, Roman a fost validat ca deputat după alegerile din 11 decembrie 2016, în condiţiile în care PSD deţine majoritatea şi în comisia de validări a Camerei Deputaţilor.