Cel mai nou parlamentar bihorean, PSD-istul Dumitru Gherman, care a ocupat locul rămas vacant în urma decesului Adelinei Coste, a afirmat, joi, că "nu crede" că va susţine şi va vota cele trei proiecte de modificare a Codului Penal şi Codului de procedură penală, depuse de colegul său deputat Cătălin Rădulescu şi semnate de alţi 38 de parlamentari, prin care s-ar reduce anumite pedepse şi s-ar introduce un prag de 200.000 euro pentru abuzul în serviciu.

"Nu, nu cred că o să le susţin. Mi se par exagerate", a răspuns Gherman întrebărilor jurnaliştilor prezenţi la conferinţa sa de final de an, organizată la sediul PSD Bihor.

"Aceste propunei nu s-au discutat în grupul PSD. (…) Cred că pentru domnul Rădulescu este o formă de a se afirma. Dânsul este foarte vocal şi are o personalitate debordantă", a mai spus Dumitru Gherman.

Totuşi, PSD-istul s-a ferit să ofere un răspuns tranşant. "Nu cred că aş susţine. Nu-l va susţine nici conducerea partidului şi nici domnul Dragnea nu cred că-l va susţine", a spus acesta.

În conferinţă, Dumitru Gherman a mai vorbit pe scurt despre iniţiativele legislative pe care le-a co-semnat şi a anunţat că, în 2018, îşi propune să-şi deschidă încă două cabinete parlamentare, pe lângă cel din Oradea, unul în Aleşd şi unul în Bratca, comună în care s-a născut.  

Amintim că un grup de 39 de parlamentari PSD a depus, pe 18 decembrie, trei propuneri de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală care instituie pragul unei pagube "substanţiale" de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu. De asemenea, PSD-iştii vor reducerea unor pedepse şi executarea lor la domiciliu.