Miniştrii Agriculturii, Daniel Constantin, şi Finanţelor, Daniel Chiţoiu, au fost interpelaţi de deputatul PSD Bihor Ioan Roman pe tema Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 125/2011, pentru modificarea şi completarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, acte normative care reglementează plata arendei din agricultură şi a impozitării acesteia.

"Dacă în ansamblu prevederile legii sunt bune, fiind normală o impozitare a arendei, aplicarea acestor prevederi şi asupra anilor anteriori, deci cu caracter retroactiv, loveşte grav în arendaşii de bună credinţă. Practic, cei care au contracte de arendă înregistrate şi care au lucrat cu bună credinţă sunt acum în situaţia de a plăti sume ce le pot afecta serios stabilitatea financiară, în vreme ce acei "fermieri" care au încercat acapararea unor suprafeţe de teren eludând legea nu au acum nici un fel de obligaţii", a arătat deputatul PSD Bihor în interpelarea sa.

Potrivit lui Roman, care solicită abrogarea retroactivităţii actului normativ, demersul său a fost făcut în urma mesajului pe care i l-au transmis agricultorii din Bihor.