Deputatul PSD de Dâmboviţa Ion Stan a fost adus la audieri la DNA Bucureşti, în urma unei operaţiuni a procurorilor anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă care îl vizează.

Ion Stan nu a fost prins în flagrant, însă tiparul operaţiunii este similar cu cel al reţinerii deputatului PDL Alin Trăşculescu, au declarat surse judiciare pentru gândul. PSD-istul ar fi primit banii pentru mită printr-un intermediar, asemenea deputatului PDL Trăşculescu.

Stan ar fi acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi cerut unui om de afaceri, denunţător, suma de 1,3 milioane de lei, din care ar fi primit 750.000 de lei pentru a-l ajuta să obţină contracte pentru lucrări publice, cu primăriile din judeţ, conform TVR.

Ion Stan este vicepreşedintele Comisiei comune permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI şi al Comisiei comune specială a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea pachetului de legi privind Securitatea Naţională.

Deputatul PSD este la al treilea mandat de parlamentar, el candidând acum într-un colegiu din Dâmboviţa pentru cel de-al patrulea. În partid, Ion Stan a fost unul din apropiaţii fostului premier Adrian Năstase.

Sursa: Gandul.info