Ca să arate că Guvernul PSD-ALDE trimite bani în Bihor, deputatul Ioan Sorin Roman a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă desfășurată la sediul PSD Bihor, lista investiţiilor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din judeţ care au primit finanţare în acest an.

Lucrări pe DN 1

Potrivit parlamentarului PSD, se va lucra pe DN 76, pe tronsoanele încă nemodernizate, mai precis Beiuş-Ştei, unde lucrările sunt realizate în proporţie de 75% şi unde termenul de finalizare este iulie 2017, respectiv Ştei-Vârfurile, tronson realizat în proporţie de 68% şi cu termen în decembrie 2017.

De asemenea, infrastructura rutieră va fi modernizată şi pe DN 1, în Oşorhei şi Aleşd. Potrivit lui Roman, până în mai 2017, în Oşorhei se vor face mai multe lucrări menite să-i ajute pe pietoni, dar şi pe şoferi: amenajarea unor benzi rezonatoare la intrarea şi ieşirea din localitate, amenajarea de trotuare pietonale, semnalizare verticală şi orizontală, amenajarea unor treceri de pietoni cu insule separatoare, înfiinţarea unor noi treceri de pietoni, amenajarea unor staţii de autobuz, realizarea a două giraţii şi două intersecţii cu insule denivelate de separare a sensurilor.

Lucrări similare, inclusiv amenajări de insule separatoare, se fac pe DN 1 şi în Aleşd, unde termenul de finalizare a lucrărilor este 14 aprilie 2017.

"Voi adresa săptămâna viitoare o interpelare domnului ministru al Transporturilor pentru aceste insule, fiindcă avem exemplul celor de pe DN 79, care au făcut inclusiv victime umane şi am înţeles că circulaţia în acea zonă este destul de greoaie, astfel încât să vedem cum pot fi amenajate acele alveole pentru a nu obstrucţiona buna circulaţie", a declarat Roman.

Banii alocaţi pentru aceste lucrări sunt 2,2 milioane lei în Oşorhei, respectiv 1,9 milioane lei în cazul Aleşdului. În acest oraş, a mai spus Roman, s-au mai alocat 16 milioane lei pentru realizarea centurii ocolitoare.

Cât despre Autostrada Transilvania, Roman a precizat doar suma alocată pentru întreaga şosea de la Braşov la Borş, mai precis 147 milioane lei. PSD-istul a mai spus că este în curs revizuirea acordului de mediu pentru autostradă. Relicitarea tronsonului Suplacu de Barcău – Borş ar urma să fie lansată în al doilea trimestru al acestui an.

Incompatibil, dar totuşi...

În aceeaşi conferinţă de presă, BIHOREANUL i-a cerut lui Roman să lămurească un aspect despre care n-a vorbit public de la alegeri încoace: faptul că mandatul său de parlamentar a fost validat, în ciuda faptului că, într-un proces cu Agenţia Naţională de Integritate, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, definitiv, ca incompatibil şi i-a interzis să ocupe, timp de trei ani, funcţii ori demnităţi publice.

"Există un proces de revizuire la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Am introdus acţiunea la sfârşitul anului trecut, încă nu am termen de judecată", a declarat Roman, precizând că acesta a fost motivul pentru care mandatul său a fost validat.

Deputatul a mai anunţat că după jumătatea acestei luni îşi va deschide un birou parlamentar în Salonta, unde va susţine audienţe în fiecare joi.