Deputatul PSD Ioan Sorin Roman a declarat vineri, pentru Agerpres, că va depune luni o interpelare la adresa preşedintelui ANAF şi ministrului de finanţe cu solicitarea de a nu muta sediul Direcţiei Regionale Vamale din Oradea în Cluj-Napoca.

"Am avut o discuţie cu câţiva reprezentanţi ai Direcţiei care mi-au comunicat că toţi cei 36 de angajaţi sunt foarte nemulţumiţi, şi pe bună dreptate, pentru faptul că ar trebui să facă naveta la Cluj, având în vedere preconizata mutare a sediului, în condiţiile în care mare parte din activitatea lor se desfăşoară aici, pe frontieră", a declarat deputatul.

Roman a precizat că în interpelarea sa va face referire la faptul că zona de frontieră cu Ungaria şi Ucraina este una foarte circulată, pe raza de competenţă a acestei direcţii, ce deserveşte şase judeţe, existând câteva antrepozite fiscale ce trebuie verificate săptămânal.

"Nu văd de ce moftul unei doamne directoare (cu trimitere la directoarea Regionalei Vamale, Mona Barbul - n.r.) trebuie neapărat îndeplinit şi mutat sediul acestei direcţii la Cluj. Sper să găsim o rezolvare favorabilă, adică Direcţia Regională Vamală Oradea să rămână cu sediul în Oradea", a precizat deputatul.

După cum se ştie, angajaţii Direcţiei Regionale Vamale au protestat miercuri împotriva mutării sediului acesteia în Cluj-Napoca. Ei consideră că schimbarea sediului nu are nicio justificare, nici profesională, nici economică şi nici socială.

Vestea mutării instituţiei din Oradea la Cluj le-a fost adusă verbal în data de 20 august, într-o vizită-fulger la Oradea a preşedintelui ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, însoţit de directorul general al DGRFP Cluj-Napoca, Mihai Costin şi reprezentanţi ai Direcţiei Regionale Antifraudă 6 Oradea.

Preşedintele ANAF i-a anunţat că, în cel mai scurt timp posibil, vor fi mutaţi "in corpore" în municipiul Cluj-Napoca, fără a explica clar şi cu argumente afirmaţia făcută.